Asystentka, nie, nie zawsze. Są takie miejsca, że klamka jest tylko jedna :satan
Hałas po wymianie rozrządu,pompy.
Zwiń
X
-
Hałas po wymianie rozrządu,pompy.
Witam panowie po wymianie rozrządu komplet firmy SKF tj paski i rolki wraz z pompą wody pojawił się hałas.Hałas jest tylko na rozgrzanym silniku 90 °C.domyslam sie że pochodzi z pompy.Może ktoś sie spotkał z podobnym problemem.Dodam że chałas nie jest jakiś duży ale minimalny jest,no napewno nie jest tak jak było przed wymiana.Z góry dzieki za info.
-
-
Tak ja sie spotkałem u siebie .
Silnik 2.0 tdi CEGA. Przed wymiana rozrzadu cisza, po wymienie rolki INA pasek conti pompa hepu, coś wyraznie szurało tak w odstępach co pół sekundy w okolicach 1000 obrotów ( jada na 1 czy 2 na wolnych obrotach lub dojezdzajac do skrzyżowania z wcisniętym sprzegłem ) Serwis upiera sie ze wszystko zamontowane poprawnie, ale szuranie spoowodowane wada paska - wymiana na nowy.
Wymiana na inny pasek ale też conti, tym razem nic nie szura ale dokładnie przy tych samych obrotach i tych samych sytuacjach szumi w sposób ciągły. Jak tylko obroty pójdą w gore lub dół - znowu cisza.
Rozrząd badany i rozbierany 3 razy w firmie vagserwis we Wroclawiu - firma raczej o bdb opinii.
Pogrzebałem w necie i na tych paskach continentala to niestety nie jest odosbniony przypadek.
Jedni twierdza ze zbyt mocny naciąg, inni ze te paski mogą wydawać z siebie takie odgłosy bo są sztywniejsze/twardsze i tyle....
Jest kilka tematów o tym w necie i nie znalazlem tematu aby udało sie z tym uporać jednym prostym rozwiązaniem.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MarcinVRSJa to sobie moge zerkać do woli i tak nic tam nie zobacze. Po to wybralem porządny serwis polecany na wszystkich forach w grupie vag, zebym miał pewność ze bedzie dobrze. Jest jak jest. Licze ze z czasem ucichnie bo na razie wybulilem 2 razy za wymianę rozrzadu 1100zl za sama robocizne.
Komentarz
-
Komentarz